MARC details
000 -Návěští |
Řídící pole kódované 24B |
03170nam a2200361 i 4500 |
001 - Kontrolní číslo |
Řídící pole proměnné |
58806 |
003 - Identifikátor kontrolního čísla |
Řídící pole proměnné |
CZ PrNK |
005 - Datum posledního zpracování |
Řídící pole 16B |
20230203085947.0 |
007 - Pole pevné délky pro fyzický popis |
Řídící pole kódované |
ta |
008 - Údaje pevné délky |
Řídící pole kódované 40B |
200929t20202020xr a e f 001 0 cze |
015 ## - Číslo národní bibliografie |
Číslo ČNB |
cnb003255805 |
020 ## - ISBN |
ISBN |
9788088387053 |
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura |
Agentura původní katalogizace |
OLA001 |
Jazyk katalogizace |
cze |
Použitá pravidla popisu |
rda |
041 ## - Kód jazyka |
Kód jazyka textu/zvuku, mezititulků |
čeština |
044 ## - Kód země vydání/výroby |
Kód geografické oblasti/země |
Česko |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
641.55 |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
245 00 - Údaje o názvu |
Název |
Jak jíme zdravě v zimě / |
Údaj o odpovědností, atd. |
autoři receptů - tým Jíme zdravě ; fotografie receptů a obálky - Barbora Lundgren |
264 ## - Nakladatelské údaje, údaje o vytvoření díla a údaje o autorských právech |
Místo vydání, distribuce atd. |
Praha : |
Jméno nakladatele, distributora, atd. |
Verdon Capite, |
Datum vydání, distribuce, atd. |
2020 |
300 ## - Fyzický popis |
Rozsah |
224 stran : |
Další fyzické údaje |
ilustrace (převážně barevné) ; |
Rozměry |
26 cm |
336 ## - Typ obsahu |
Typ obsahu - termín |
text |
Typ obsahu - kód |
txt |
Zdroj |
rdacontent |
337 ## - Typ média |
Typ obsahu - termín |
bez média |
Typ obsahu - kód |
n |
Zdroj |
rdamedia |
338 ## - Typ nosiče |
Typ nosiče - termín |
svazek |
Typ nosiče - kód |
nc |
Zdroj |
rdacarrier |
500 ## - Všeobecná poznámka |
Text obecné poznámky |
Obálkový podnázev: průvodce zdravou zimou s 90 sezónními recepty |
500 ## - Všeobecná poznámka |
Text obecné poznámky |
Obsahuje rejstřík |
520 ## - Anotace |
Anotace, atd. |
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním. |
Rozšířený text anotace |
Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. V knize nechybí také nejčastější chyby a omyly, kterých se při přípravě a vaření jídla dopouštíme. Pomyslnou třešničku na dortu pak představují takzvané „srovnávačky“ - dvoustrany, díky kterým pochopíte, že běžná polévka z pytlíku se stěží vyrovná té domácí a že i zdánlivě zdravá kupovaná granola může mít ke zdravé výživě dosti daleko.<br/><br/>Kniha obsahuje více než 90 sezónních receptů, tipů a návodů, jak jíst zdravě a je rozdělena do 3 základních kapitol - „Snídaně“, „Hlavní jídla“, a „Kvašení a frementace“. Autoři si tentokrát posvítili na křupravé granoly, zapečené ovesné kaše, vydatné obložené chleby, snídaňové směsi a krémové polévky, které můžete jíst od rána do večera. Velká pozornost je věnována zapečeným receptům z jednoho hrnce či pekáče a také klasické české kuchyni - samozřejmě v odlehčené podobě.<br/><br/>Přichází období roku, kdy se můžete za dlouhých mrazivých večerů nořit do tajů výroby domácího zelí či kimči, vodního kefíru nebo třeba kváskového chleba a vánočky. Při listování knížkou vás možná na první pohled překvapí názvy jako casserole, hash nebo suflé, ale nemusíte se bát. To první je jen obdoba starého známého jídla z jednoho pekáče, to druhé je variace na vydatnou teplou snídani a to třetí to je neuvěřitelná dobrota, se kterou uděláte parádu u nedělní snídaně nebo na oslavě. |
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
bezmasá jídla |
Číslo autoritního záznamu |
ph139037 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
29209 |
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
racionální výživa |
Číslo autoritního záznamu |
ph124968 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
39275 |
655 #7 - Rejstříkový termín - žánr/forma |
Žánr/forma či základní termín |
kuchařské recepty |
Číslo autoritního záznamu |
fd132687 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
33193 |
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Lundgren, Barbora, |
Datumy související se jménem |
1996- |
Číslo autoritního záznamu |
hka2017961099 |
Kód role |
Fotograf |
(RLIN) |
39640 |
710 2# - Vedlejší záhlaví - jméno korporativního autora |
Jméno korporace nebo jurisdikce |
Jíme zdravě (tým autorů) |
Číslo autoritního záznamu |
xx0249438 |
Kód role |
Autor |
(RLIN) |
39106 |
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře) |
Sigla vlastníka jednotky |
SOG501 - Městská knihovna Loket |