Jak jíme zdravě v zimě / (Record no. 58806)

MARC details
000 -Návěští
Řídící pole kódované 24B 03170nam a2200361 i 4500
001 - Kontrolní číslo
Řídící pole proměnné 58806
003 - Identifikátor kontrolního čísla
Řídící pole proměnné CZ PrNK
005 - Datum posledního zpracování
Řídící pole 16B 20230203085947.0
007 - Pole pevné délky pro fyzický popis
Řídící pole kódované ta
008 - Údaje pevné délky
Řídící pole kódované 40B 200929t20202020xr a e f 001 0 cze
015 ## - Číslo národní bibliografie
Číslo ČNB cnb003255805
020 ## - ISBN
ISBN 9788088387053
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura
Agentura původní katalogizace OLA001
Jazyk katalogizace cze
Použitá pravidla popisu rda
041 ## - Kód jazyka
Kód jazyka textu/zvuku, mezititulků čeština
044 ## - Kód země vydání/výroby
Kód geografické oblasti/země Česko
080 ## - MDT
Klasifikační znak MDT 641.55
Idetifikátor vydání MDT MRF
245 00 - Údaje o názvu
Název Jak jíme zdravě v zimě /
Údaj o odpovědností, atd. autoři receptů - tým Jíme zdravě ; fotografie receptů a obálky - Barbora Lundgren
264 ## - Nakladatelské údaje, údaje o vytvoření díla a údaje o autorských právech
Místo vydání, distribuce atd. Praha :
Jméno nakladatele, distributora, atd. Verdon Capite,
Datum vydání, distribuce, atd. 2020
300 ## - Fyzický popis
Rozsah 224 stran :
Další fyzické údaje ilustrace (převážně barevné) ;
Rozměry 26 cm
336 ## - Typ obsahu
Typ obsahu - termín text
Typ obsahu - kód txt
Zdroj rdacontent
337 ## - Typ média
Typ obsahu - termín bez média
Typ obsahu - kód n
Zdroj rdamedia
338 ## - Typ nosiče
Typ nosiče - termín svazek
Typ nosiče - kód nc
Zdroj rdacarrier
500 ## - Všeobecná poznámka
Text obecné poznámky Obálkový podnázev: průvodce zdravou zimou s 90 sezónními recepty
500 ## - Všeobecná poznámka
Text obecné poznámky Obsahuje rejstřík
520 ## - Anotace
Anotace, atd. Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním.
Rozšířený text anotace Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. V knize nechybí také nejčastější chyby a omyly, kterých se při přípravě a vaření jídla dopouštíme. Pomyslnou třešničku na dortu pak představují takzvané „srovnávačky“ - dvoustrany, díky kterým pochopíte, že běžná polévka z pytlíku se stěží vyrovná té domácí a že i zdánlivě zdravá kupovaná granola může mít ke zdravé výživě dosti daleko.<br/><br/>Kniha obsahuje více než 90 sezónních receptů, tipů a návodů, jak jíst zdravě a je rozdělena do 3 základních kapitol - „Snídaně“, „Hlavní jídla“, a „Kvašení a frementace“. Autoři si tentokrát posvítili na křupravé granoly, zapečené ovesné kaše, vydatné obložené chleby, snídaňové směsi a krémové polévky, které můžete jíst od rána do večera. Velká pozornost je věnována zapečeným receptům z jednoho hrnce či pekáče a také klasické české kuchyni - samozřejmě v odlehčené podobě.<br/><br/>Přichází období roku, kdy se můžete za dlouhých mrazivých večerů nořit do tajů výroby domácího zelí či kimči, vodního kefíru nebo třeba kváskového chleba a vánočky. Při listování knížkou vás možná na první pohled překvapí názvy jako casserole, hash nebo suflé, ale nemusíte se bát. To první je jen obdoba starého známého jídla z jednoho pekáče, to druhé je variace na vydatnou teplou snídani a to třetí to je neuvěřitelná dobrota, se kterou uděláte parádu u nedělní snídaně nebo na oslavě.
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma
Věcné téma bezmasá jídla
Číslo autoritního záznamu ph139037
Zdroj záhlaví nebo termínu Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR
(RLIN) 29209
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma
Věcné téma racionální výživa
Číslo autoritního záznamu ph124968
Zdroj záhlaví nebo termínu Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR
(RLIN) 39275
655 #7 - Rejstříkový termín - žánr/forma
Žánr/forma či základní termín kuchařské recepty
Číslo autoritního záznamu fd132687
Zdroj záhlaví nebo termínu Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR
(RLIN) 33193
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora
Osobní jméno Lundgren, Barbora,
Datumy související se jménem 1996-
Číslo autoritního záznamu hka2017961099
Kód role Fotograf
(RLIN) 39640
710 2# - Vedlejší záhlaví - jméno korporativního autora
Jméno korporace nebo jurisdikce Jíme zdravě (tým autorů)
Číslo autoritního záznamu xx0249438
Kód role Autor
(RLIN) 39106
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře)
Sigla vlastníka jednotky SOG501 - Městská knihovna Loket
Holdings
Withdrawn status Čárový kód Zdroj klasifikace Stav poškození Nepůjčuje se Přírůstkové číslo Datum vložení Aktuální umístění Svazková signatura Běžná prodejní cena Dodavatel Lokace Naposledy spatřeno Datum poslední výpůjčky Kód sbírky Cena účinná od Typ jednotky Koha Lokace v rámci oddělení
  421740039153 Dewey Decimal Classification     31724 03.02.2023 Oddělení pro dospělé N 641.55 399.00 Dar Oddělení pro dospělé 08.02.2024 27.02.2023 naučná pro dospělé 03.02.2023 Knihy Naučná literatura

Powered by Koha