Katz, Sandor Ellix, 1962-

Síla přírodní fermentace : jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur / Sandor Ellix Katz ; [z anglického originálu ... přeložila Zuzana Ouhrabková] - 1. vyd. - Praha : Grada, 2015 - 255 s. : il. ; 21 cm

Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

978-80-247-5214-3

cnb002650100


hygiena výživy
fermentace
fermentované potraviny--terapeutické účinky
jídla

fermentace potraviny jídla recepty

613.2 66.098:577.15 663/664.098 615.8 641.55 (0.062) (083.12)