TY - BOOK AU - Katz,Sandor Ellix TI - Síla přírodní fermentace: jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur SN - 978-80-247-5214-3 PY - 2015/// CY - Praha PB - Grada KW - hygiena výživy KW - czenas KW - fermentace KW - fermentované potraviny KW - terapeutické účinky KW - jídla KW - potraviny KW - recepty N1 - Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy N2 - Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována ER -