000 01897nam a2200397 4500
001 16383
005 20180812022140.0
008 150531s2015 xr ||||||||||||||czecze d
015 _acnb002650100
020 _a978-80-247-5214-3
_q(brož.)
035 _a(OCoLC)904579646
040 _aSOG501
_bcze
041 1 _acze
_heng
080 _a613.2
_2MRF
080 _a66.098:577.15
_2MRF
080 _a663/664.098
_2MRF
080 _a615.8
_2MRF
080 _a641.55
_2MRF
080 _a(0.062)
_2MRF
080 _a(083.12)
_2MRF
100 1 _aKatz, Sandor Ellix,
_d1962-
_7xx0192312
_4aut
_928797
245 1 0 _aSíla přírodní fermentace :
_bjedinečná chuť & léčivá síla živých kultur /
_cSandor Ellix Katz ; [z anglického originálu ... přeložila Zuzana Ouhrabková]
250 _a1. vyd.
260 _aPraha :
_bGrada,
_c2015
300 _a255 s. :
_bil. ;
_c21 cm
504 _aObsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
520 2 _aAutor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
650 0 7 _ahygiena výživy
_7ph120989
_2czenas
_928798
650 0 7 _afermentace
_7ph135618
_2czenas
_928799
650 0 7 _afermentované potraviny
_7ph861144
_xterapeutické účinky
_2czenas
_928800
650 0 7 _ajídla
_2czenas
_918256
653 _afermentace
_apotraviny
_ajídla
_arecepty
765 0 _tWild fermentation
_9Česky
901 _b9788024752143
_f1. vyd.
_o20150217
910 _aSOG501
999 _d16383